Serielederen ble for sterk for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 28. Aug 2017

Hallingdal FK damer – Kolbotn 2 5-1(0-0)

Mål HFK: Cheyenne Gonzales Cornere: HFK 2, Kolbotn 6
Kort: Dommer: Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Åsne Børtnes, VB Vilde Thorberg, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Frida Strendo, Sunneiv Syversrud, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales
Reserver; Ida Berg, Benedicte S Jacobsen, Ida Brenna, Emilia Tyribakken, Sunniva M Bekkevold, Andrine Høva

Serieleder Kolbotn 2 viste seg som venta å bli ein tøff motstander heime på Hallingmo. Innfør dagens oppgjør så var HFK sin eine midtstopper Svanhild Marie Stave ute med soning for 3 gule kort samt at vi hadde flere småskader og en del sjukdom i troppen. Vi hadde likevel trua på 3 poeng og mønstret en god tropp denne dagen, men det skulle vise seg at det vart mye løping uten og etter ball for våre spillere og vi ble til tider alt for «baktunge» mot et ballsikkert og godt Kolbotn lag.

Første omgang starter for så vidt ganske så jevnt og HFK er så absolutt med i kampen. Begge lag produserer noen store sjanser og det er Kristine Bekkestad og Cheyenne Gonzales som får de største for HFK. Lillian Holden i HFK-målet storspiller og avverger sjansene fra Kolbotn 2. Midtveis i omgangen må HFK bytte ut 3 spillere pga skade og sykdom. Kolbotn tar mer og mer over spillet, men HFK er innimellom farlig frempå og Gonzales er nære scoring ved flere tilfeller. Det står 0-0 til pause med et spille -og sjansemessig overtak til gjestene fra Kolbotn.

Kolbotn starter andre omgang der de slapp den første, og har tidlig et skudd i tverrliggeren. Kolbotn-spillerne er raske og flinke til å komme rundt på kantene. 0-1 kommer etter fine kombinasjoner på vår venstre kant og en ball som går 45 grader inn til en relativt umarkert kolbotnspiller. HFK kjemper godt, men i det 70. minuttet kommer 0-2 da Holden først blokkerer et skudd som fanges opp av en ny Kolbotnspiller som setter returen litt heldig. På 0-2 så får HFK et par sjanser, men det vil seg ikke helt denne dagen og forsøkene reddes av keeper eller går utenfor mål. Så følger 3 kjappe mål fra Kolbotn som går opp i 0-5 før Gonzales sørger for et trøstemål til vertene rett før fulltid.

Kolbotn var det klart beste laget i denne kampen, men med en tidlig scoring til HFK-damene kunne kampbildet fort ha sett annerledes ut. Mye løping i alt for store rom og vi blei som tidligere nevnt baktunge til tider. Når vi ikke klarer å løfte ballen høyere opp i banen enn til midt på motstanderen sin banehalvdel, da kommer ballen fort i retur og vi får liten tid til å komme oss høyere opp i banen. Banens beste vart Frida Strendo tett fulgt av keeper Lillian Holden. Vi lader nå om og skal gi tabelltoer LSK 2 en hard kamp om poengene i LSK-hallen neste helg.

Referat: Henrik Johansson Thorset

Bilde under fra tapet sist helg mot Lunner.