​Uavgjort borte mot serieleder Kolbotn 2

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 15. Mai 2017

Kolbotn 2 – HFK damer 4-4(2-2)

Mål for HFK: Cheyenne Gonzalez,(32, 70), Ida Livgård Jensen, (7), Frida Strendo,(67)

Cornere: HFK 3, Kolbotn 1

Gult kort HFK: Svanhild Marie Stave

Dommer: Jan Erling Kristiansen (Skeid) Ass.dommer 1: Qadir Ali Bunyadi (Frigg Oslo FK) Ass.dommer 2: Herman Berger Danielsen (Skeid)

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Åsne Børtnes, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Marie Stave, VB Vilde Thorberg, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Ida Livgård Jensen, Sunneiv Syversrud, Frida Strendo Spiss, Cheyenne Gonzalez

Reserver; Benedicte Saue Jacobsen, Ida Berg, Sunniva Bekkevold

Kolbotn 2 regnes som en av seriefavorittene i 2. divisjon avd. 1 i 2017. Laget er ubeseira i avdelinga og har et ungt lag med mange store talent i troppen. HFK hadde denne helgen mange spillere ute med skader og konfirmasjonsoppdrag mm., men mønstret likevel et godt lag mot serielederen på Sofiemyr KG.

Det var HFK som startet best og får umiddelbart flere gode sjanser ved Sunneiv Syversrud og Cheyenne Gonzalez. Kampen er 7 min gammel da Gonzalez kommer ned på venstre kant og får slått inn ballen. Den går forbi flere HFK-spillere i feltet, men heldigvis dukker Ida Livgård Jensen opp på bakre stolpe og kan sette sitt første mål i HFK-drakt. Etter dette så har HFK flere gode sjanser til å gå opp i både 2-0 og 3-0, men det blir Kolbotn som scorer på sitt første ordentlige angrep, når vi blir alt for opptatt av ballfører og glipper i markering i boksen. Kampen jevner seg ut etter dette med sjanser til begge lag, men med Kolbotn som det førende laget. Etter 30 min så glipper det i boksen igjen og Kolbotn kan gå opp til 2-1. HFK gir seg ikke og Syversrud finner Gonzalez med en flott pasning. Gonzalez gjør ingen feil og banker ballen i tverrliggeren og i mål til 2-2. Kolbotn er farlige på overganger og kommer til et par halvsjanser, men lagene går til pause på stillinga 2-2.

Andre omgang starter med trykk fra Kolbotn mot HFKs mål. Lillian Holden i HFK-målet får ved et par tilfeller vise frem både rutine og gode ferdigheter. HFK rir av den første stormen og kampen blir jevnere igjen med noen halvsjanser til begge lag, men med Kolbotn som det førende laget. 3-2 til Kolbotn kommer dessverre etter nok en litt uheldig situasjon. Det er et langt tilbakespill som blir for upresist og kan snappes opp og enkelt plasseres til side for en sjanseløs Holden i HFK- målet. HFK svarer raskt et par minutter etterpå. Marthe Botten finner Frida Strendo med en god pasning og Strendo gjør ingen feil når hun setter inn 3-3 i det 67. minuttet. HFK har en god periode nå og får uttelling nok en gang. Det er Gonzalez som mottar en pasning sentralt på Kolbotn sin halvdel. Hun viser både styrke og klasse da hun alene runder forsvaret til Kolbotn, og når ho kommer alene med keeper står det 4-3 til HFK. Spillet bølger så frem og tilbake en periode. Kolbotn flytter flere spillere lengre opp i banen og presser på for utligning, men HFK har relativt god kontroll. I det 83. minutt skyter en av Kolbotns spillere et skudd som Svanhild Stave i en refleks verner seg med armene mot. Det er det dessverre innenfor 16 meteren og dommeren dømmer straffe. Den påfølgende straffen er hard og godt plassert og går i mål til 4-4, men det skal sies at det er svært nære at Holden tar den da hun så vidt får fingrene på ballen. Mot slutten får begge lag noen halvsjanser uten at det fører til endring i resultatet. Kampen ender 4-4 mellom Kolbotn 2 og HFK damer.

4-4 er et resultat som på forhand ville vært meget godt for HFK-damene. Som kampen utvikla seg kunne Hallingene fort ha fått alle 3 poengene på Sofiemyr. Vi slepper inn noen billige mål og gir bort noen enkle baller sentralt midtveis i kampen. Innsatsen og innstillinga er dog upåklagelig. HFK-damene står på hele kampen og legger ned mange kilometer. Vi viser kvalitet og skaper mye når vi har tempo på ball og bevegelser. Dette lover godt fremover:-)

Neste helg er det selveste Lillestrøm som gjester Hallingmo med sitt andrelag. LSK 2 vant både Norway Cup og 2. div avdelinga i fjor.

Kort 2 gule til ØHIL 2

Dommer: Samir Taghizadeh (Tveita IL) ,Ass.dommer 1: Shadi Mahmoud Alzaghari (Vålerenga Fotball) , Ass.dommer 2: Kaisa Filtvedt (Fana Fotball)

Startoppstilling; KEP Lillian Holden, HB Katrine E Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Marie Stave, VB Sigrid Kvåle Myksvoll, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Åsne Børtnes, Emilia Tyribaken, Frida Strendo Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Livgård Jensen, Kristine Bekkestad, Vilde Thorberg, Ida Marie Pretorius, Malin Mikkelsplass Green

Øvrevoll/Hosle er en klubb som har store ambisjoner i damefotballen i Norge. Klubben satser på opprykk fra 1 divisjon til toppserien i år og er ubeseira der. ØHIL 2 hadde tapt de 2 første kampene i årets andre divisjon mot Kolbotn 2 og LSK 2. Derfor mønstret det et veldig godt lag mot Hallingene denne søndagen i Bærum med mange spillere med 1 divisjons erfaring i håp om å snu trenden.

Det var HFK som kom best i gang, og Marte Botten scora på et langskudd som en ellers bunnsolid keeper slepper litt lett mellom fingrene. I neste øyeblikk er HFK nære på igjen når Cheyenne Gonzales kommer alene med keeper, men skuddet går rett på keeper denne gangen. Så skjer det mye på motsatt banehalvdel. ØHIL får litt enkelt score ikke mindre enn 3 ganger då vi glipper i markering og ikke klarer å følge de gode løpene til et meget aggressivt ØHIL. Så på 3-1 til ØHIL får HFK et par fine sjanser nok en gang, men også nå blir våre avslutninger litt for svake. Så venter noen «svarte» minutter for HFK først må Åsne Børtnes ut med kneskade etter en smell mot kneet. Så er Sigrid Kvåle Myksvoll uheldig og får en stygg vridning i sitt venstre kne. Som om ikke dette var nok så må Cheyenne Gonzales ut med strekk. Dette gjør at det rakner litt for HFK damene. ØHIL fortsett sitt aggressive spill og scorer ikke mindre enn 3 ganger til innen omgangen er over. Stillinga er 6-1 til pause.

Andre omgang starter der den andre slapp med først en ØHIL scoring og så må også Frida Strendo byttes ut med strekkskade. Vi får nå en veldig vanskelig resterende andre omgang der ØHIL sine gode første lagspillere får styre spillet og vi må løpe mye imellom. Det er unntaksvis vi klarer å flytte opp spillet og komme oss til noen halvsjanser. Kampen ender hele 12-1 til ØHIL som ifølge trenerne der spiller en av sine beste kamper på veldig veldig lenge.

Dette var en kamp der vi fikk kjenne på hva vi kan forvente oss i enkelte kamper på bortebane mot " 2:de" laga i serien. ØHIL var best på det meste i dag. 12-1 var dog i overkant mye. Vi glapp i markeringene i boksen, noe vi ellers sjelden gjør og det var vanskelig å følgje løpene til ØHIL på vår tredje del. ØHIL sine 1 div spillere var gode og styrte det meste i dag. Våre skader preger og kampen mye i dag. Dagens beste Halling var keeper Lillian Holden som hadde mye å gjøre denne dagen. Nå må vi ta nye tak og jobbe godt inn mot kampen mot Lunner neste helg heime på Hallingmo. Lunner spilte uavgjort i sin første kamp i serien mot LSK 2.ng å ta med seg vidare i serien.

Vi sliter med småskader om dagen og lider endel av dette mot så gode lag som i dag. Dessverre måtte Sigrid og Åsne ut med kneskade i dag og Cheye og Frida med strekk. Dette preget og kampen mye. Vi håper at de er raskt tilbake for oss. Nå lader vi om og satser på revansje mot Lunner heime på Hallingmo neste søndag.

Ref: Henrik Johansson Thorset

God start av HFK-damene i 2. divisjon

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 24. Apr 2017

Hallingdal – Kongsvinger 2, 3-0(3-0)

Mål HFK: Ingvild Kvåle Myksvoll (10), Frida Strendo (13), Sigrid Kvåle Myksvoll (22).

Cornere: HFK 6, KIL 4

Dommer: Vegard Voll Nesbyen, ass dommere, Per Erik Hansen (Jevnaker IF), Emil Opsahl Huso (Lillehammer FK) god dømming i en «snill» kamp

Startoppstilling; Lillian Holden, HB Åsne Børtnes, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Marie Stave, VB Sigrid Kvåle Myksvoll, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Emilia Tyribakken, Sunneiv Syversrud, Frida Strendo Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Livgård Jensen, Kristine Hille-Bekkestad, Benedicte Saue Jacobsen, Vilde Thorberg, Ida Brenna

Det var stor spenning og litt nervøsitet fram mot første seriekamp i 2. divisjon. HFK-damene skulle ta imot Kongsvinger 2 i premieren heime på Hallingmo i til tider ganske hard vind fra vest. Mange som avsluttet opprykksesongen i fjor har valgt å bli i klubben. Da laget også har fått påfyll av flere gode yngre spillere samt et par mer rutinerte spillere som keeper Lillian Holden (tidl. Lyn og Tynset) og Sigrid Kvåle Myksvoll (tidl. Gol og HFK), så er laget forventningsfulle til sesongen i 2. divisjon.

Kampen startet i høgt tempo og med et overtak til gjestene. Allerede etter 4 minutter viser keeper Holden klasse da hun redder med en benparade fra kloss hold. HFK jobber seg raskt inn i kampen og får uttelling i det tiende minuttet da Ingvild Kvåle Myksvoll kan banke inn 1-0 assistert av Emilia Tyribakken. HFK-damene er nå blitt varme i trøya og skaper flere store sjanser gjennom omgangen. Berre et par minutter etterpå skjer det igjen. Nå er det Frida Strendo sin tur å hamre ballen inn i nettveggen fra ca. 7 meter og det er Sunneiv Syversrud som finner henne med en pasning i feltet. Med 20 minutter spilt så får HFK corner. Marthe Botten tar corneren og finner en umarkert Sigrid Kvåle Myksvoll som sikkert kan heade den bak Kongsvingers keeper til 3-0. HFK fortsetter det fine spillet og har flere muligheter til å score flere mål, men lagene går til pause på stillinga 3-0 etter mye bra HFK spill.

Andre omgang blir en jevnere affære med flere sjanser til begge lag. Holden får ved et par ganger nok en gang vist gode ferdigheter etter noen fine Kongsvinger angrep i den harde vinden på Hallingmo. HFK er heller ikke ufarlige og både Syversrud, Strendo og Ida Livgård Jensen er farlig frempå. Omgangen ender uten mål og preges litt av harde vindkast som tar tak i ballen og gjør det litt vanskelig til tider.

Det blei derfor seier til HFK-damene i den historiske første kampen i 2. divisjon og 3 meget viktige poeng. Dette var en kamp HFK har god kontroll på og som viser at vi har nivået i 2. divisjon inne. Vi viser også at vi er farlige på faste sitasjoner, og er nær scoring på corner flere ganger der våre hodesterke spillere kommer til sjanser. Banens beste HFK-spiller blir Ingvild Kvåle Myksvoll som viser stor duellstyrke og løpskraft fra sin sentrale midtbane posisjon. Neste helg blir det nok tøffere da damene tar turen til Bærum for å møte satsingsklubben Øvrevoll/Hosle 2.

Referat: Henrik Johansson Thorset

Påmelding for påskens proffskole er åpnet!